Cerca general

Cerca avançada
1 de 1 (1 registres)
veureteoria de la condensació sucre-amina (DMCSC)
 components orgànics del sòl
 propietats bioquímiques i biològiques i ecologia del sòl
Cerca a

DIEC2DDLCCTILCBDLEXDCVBSinònimsTERMCAT

teoria de la condensació sucre-amina c. nom. f.
Diccionari multilingüe de la ciència del sòl
components orgànics del sòl
propietats bioquímiques i biològiques i ecologia del sòl
Teoria segons la qual en les substàncies húmiques es formen a partir de sucres. Els sucres reductors i els aminoàcids resultants del metabolisme microbià són objecte d’una polimerització no enzimàtica per formar polímers nitrogenats marrons.
Una objecció a aquesta teoria és que la reacció progressa molt lentament a les temperatures que normalment té el sòl, tot i que canvis bruscos de temperatura i humitat (congelació-descongelació, humectació-assecat), juntament amb la barreja amb materials amb propietats catalítiques, poden facilitar aquests processos de condensació.
La reacció inicial de condensació sucre-amina implica l’addició de l’amina al grup aldehid del sucre per formar la glicosilamina n-substituïda, que després és objecte de diferents transformacions (fragmentació, formació d’aldehids i cetones de tres carbonis, deshidratació), per finalment formar compostos altament reactius que es polimeritzen fàcilment en presència de compostos amino, per formar productes de color marró.
V.: formació de substàncies húmiques c. nom. f.
en sugar-amine condensation theory
es teoría de la condensación azúcar-amina
fr théorie de la condensation sucre-amine
gl teoría da condensación azucre-amina
pt teoria da condensação açúcar-amina