VOCABULARI DE BIOLOGIA DE LA REPRODUCCIÓ
Cerca per:
 
Mot, fragment de mot o sintagma a cercar
cerca
Amb la col⋅laboració de
Introducció Autora Fonts bibliogràfiques Abreviacions Edició en línia Ajuda
Creative Commons License
 
Imprimeix
Autora
Mercè Durfort Coll (La Suze sur Sarthe, País del Loira 1943) és una biòloga catalana. És catedràtica de Biologia Cel·lular de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona.

Es va doctorar en ciències biològiques el 1973 a la Universitat de Barcelona, i des del 1985 és catedràtica de Biologia Cel·lular de la Facultat de Biologia, en la qual ha desenvolupat diversos càrrecs de gestió. Forma part de la Xarxa de Biologia de la Reproducció (1995) i pertany al Centre de Referència de Recerca i Desenvolupament en Aqüicultura de la Generalitat de Catalunya (1997). Des del 1993, és membre corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya. Del 1994 al 2000 va ser presidenta de la Secció de Ciències Biològiques de l'Institut d'Estudis Catalans, del qual és membre numerari des del 1989. Acadèmica corresponent de la Real Academia de Doctores de España (2007). L'any 2001 va rebre la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tècnic de la Generalitat de Catalunya. El 2004 va rebre la Creu de Sant Jordi.

La seva activitat de recerca se centra principalment en tres línies de recerca: en la biologia de la reproducció d'espècies; en la gametogènesi de mol·luscs i crustacis i en la histopatologia i els processos bioacumulatius dels bivalves marins d'interès en aqüicultura. Pertany a diverses societats científiques, i és autora de publicacions tècniques i de vídeos metodològics pensats per a donar suport a la docència que imparteix.