criteris de sostenibilitat c. nom. m. pl. |
GESTIÓ I ÚS SOSTENIBLE DEL SÒL |
QUALITAT, AVALUACIÓ, DEGRADACIÓ I PROTECCIÓ DE SÒLS |
|
|
D’acord amb J. Smyth i Julian Dumanski (1993), un desenvolupament sostenible) és aquell que comporta un compromÃs ètic amb les generacions futures i que ha de permetre assolir simultà niament els objectius següents: 1) mantenir i augmentar la producció i els serveis per satisfer les necessitats alimentà ries de la població (productivitat, suficiència i seguretat alimentà ries), 2) disminuir els riscos en la producció i assegurar la qualitat dels aliments (salut per als éssers humans), 3) protegir la qualitat dels recursos naturals (biodiversitat), 4) prevenir la degradació de la qualitat del sòl i de l’aigua, 5) ser econòmicament viable (els agricultors són econòmicament autosuficients) i 6) ser un model de desenvolupament socialment acceptat pel model de distribució de beneficis entre els éssers humans (principi d’equitat), atès que la productivitat més gran en l’agricultura avançada ha portat a un descens de l’equitat entre grans productors i petits agricultors. |
|
|
|
|
| en sustainability criteria | es criterios de sostenibilidad | fr critères de durabilité | gl criterios de sustentabilidade |
|
 |