polpa premsada c. nom. f. |
FERTILITAT QUÍMICA DEL SÒL |
|
|
Subproducte obtingut després de l’extracció del sucre blanc de la remolatxa sucrera (Beta vulgaris var. vulgaris) o de la canya de sucre (Saccharum officinarum L.), i que després de filtració i premsat, té un contingut en matèria seca del 20 al 25 % (en el cas de la remolatxa sucrera) i, si està deshidrata, arriba al 88-90 %.
És suau, esponjosa i absorbeix fàcilment la humitat quan està seca. Si s’ha utilitzat un procés d’extracció de sulfitació, es converteix en una bona font de sofre; mentre que si el procés ha estat de carbonatació, es pot utilitzar com a esmena calcària. Es pot utilitzar com a fems, com a esmena, com a potencial portador de biofertilitzants i com a aliment per al bestiar. |
|
|
|
|
| en press mud | es pulpa prensada | fr pulpe pressée | gl polpa prensada | pt polpa prensada |
|
 |