22 de febrer de 2024
VOCABULARI DE LA PSICOLOGIA DEL CONDICIONAMENT I DE L’APRENENTATGE
Cerca per:
Idioma:
Àrea temàtica:
 
Mot, fragment de mot o sintagma a cercar
cerca
Fundació PuntCat
Introducció Autors Arbre de camp Fonts bibliogràfiques Abreviacions Edició en línia Ajuda
Creative Commons License
 
Imprimeix
Autors
Lluís Garcia i Sevilla (València, 1944). Metge psiquiatre estudiós de la personalitat, entesa com la interfície entre biologia i estructura social, que ha desenvolupat des d’un model experimental animal fins a proves psicomètriques de diverses característiques humanes. En el pla aplicat, es dedica, fonamentalment, a l’avaluació de personal i al consell psicopedagògic mitjançant proves psicomètriques i sistemes computeritzats originals interpretatius dels resultats.

Propulsa l’enfocament cientificonatural de la psicologia, entesa com la ciència del pensament i de l’acció, i la seva aplicació a la nostra societat, tot respectant i posant en relleu les nostres característiques nacionals. Així, ha estudiat les dimensions polítiques i el comportament lingüístic, entre d’altres, de la nostra comunitat nacional i ha creat diversos tests en la nostra llengua.

La seva tasca docent s’ha desenvolupat, principalment, a la Universitat Autònoma de Barcelona, on fundà el Laboratori de Conducta. En el pla cívic, és propulsor de diverses iniciatives, especialment del SUS, BALEARS! És membre de la Secció de Ciències Biològiques de l'Institut d'Estudis Catalans des de l'any 1998.
Adriana Garau i Florit