Cerca general

Cerca avançada
Límits de la cerca:
Obres
Seleccionar totes les obres Desmarcar totes les obres
 
Ciències de la Terra i de l’espaiSeleccionar totes les obres
Desmarcar totes les obres

AportaciĂł a la terminologia geogrĂ fica catalana
Diccionari d’agricultura
Diccionari de geologia
Diccionari de les ciències ambientals
Ecologia I
Ecologia II
Guia estratigrĂ fica internacional (versiĂł abreujada)
Sistemes d'informaciĂł geogrĂ fica
Una taula dels temps geològics
Vocabulari de mineralogia
Vocabulari multilingüe de la ciència del sòl
 
Ciències de la vida i la salutSeleccionar totes les obres
Desmarcar totes les obres

BioquĂ­mica
Citologia i histologia (citologia)
Citologia i histologia (histologia animal)
Citologia i histologia (histologia vegetal)
Codi internacional de nomenclatura zoològica
Diccionari d’afàsies i patologies del llenguatge: català-castellà-anglès
Diccionari de ramaderia
Diccionari enciclopèdic de medicina
Estructura i funciĂł del cos humĂ 
Fonaments de fisioterĂ pia i fisioterĂ pia comunitĂ ria
Genètica
Infermeria comunitĂ ria (1a part)
Infermeria comunitĂ ria (2a part)
Lèxic de bioquímica (català-castellà-anglès)
Lèxic de les plagues i malalties dels conreus de Catalunya
MĂşsculs
Ossos i articulacions
PromociĂł de la salut
Tècniques instrumentals en bioquímica i biologia
Terminologia de BioquĂ­mica
Vocabulari de biologia de la reproducciĂł
Vocabulari de la psicologia del condicionament i de l’aprenentatge
 
Ciències exactes i experimentalsSeleccionar totes les obres
Desmarcar totes les obres

EstadĂ­stica
Glossari de corrosiĂł
Magnituds, unitats i sĂ­mbols en quĂ­mica fĂ­sica
Terminologia d’Anàlisi química quantitativa
 
Ciències socials i humanesSeleccionar totes les obres
Desmarcar totes les obres

Aprenentatge i llenguatge en l’educació infantil
Aprenentatge i llenguatge en l’educació infantil II
Comptabilitat financera
Diccionari jurĂ­dic
Fonaments d’economia
Fonaments de l’educació musical: vocal, auditiva i rítmica
Glossari de termes gramaticals
IntroducciĂł als estudis literaris
Lèxic bàsic de cinema (català-castellà-francès-anglès)
Lèxic de didàctica de la llengua i de les habilitats lingüístiques
(català-castellà-francès-anglès)
PercepciĂł i atenciĂł
 
Enginyeria i tecnologiaSeleccionar totes les obres
Desmarcar totes les obres

Diccionari de l’utillatge químic
Diccionari de pesca
Diccionari per a ferroviaris
Lèxic bàsic d’Internet (català - anglès)
Lèxic bàsic de fotografia (català-castellà-francès-anglès)
Lèxic del patí de vela
Lèxic multilingüe de la construcció (català-castellà-francès-anglès-alemany)
Novetat i llenguatge
Terminologia d’Els bastiments menors catalans de construcció artesanal del segle XX
Terminologia tècnica d’automoció
Vocabulari de l’automòbil
Vocabulari de luminotècnia
Vocabulari forestal
1 de 12 (117 registres)
veureadditiu alimentari (AQQ)
 quĂ­mica
veureadditiu alimentari (DEM)
 endocrinologia i nutriciĂł
 quĂ­mica
veureadditiu alimentari (DCA)
 ciències dels aliments
veureajuda alimentĂ ria (FONECO)
 economia
veureajuda alimentĂ ria internacional (FONECO)
 economia
veurealiment (DEM)
 biologia
 bioquĂ­mica i biologia molecular
 endocrinologia i nutriciĂł
veurealiment (DRAMAD)
 ramaderia
veurealiment ad libitum (VPCA)
veurealiment bonificat (FONECO)
 economia
veurealiment concentrat (DRAMAD)
 ramaderia
Cerca aliment a

DIEC2DDLCCTILCBDLEXDCVBSinònimsTERMCAT

additiu alimentari c. nom. m.
Terminologia d’Anàlisi química quantitativa
quĂ­mica
en food additive subst.

additiu alimentari m.
Diccionari enciclopèdic de medicina
endocrinologia i nutriciĂł
quĂ­mica
Substància sense poder nutritiu o emprada amb finalitats no nutritives que hom afegeix en qualsevol fase de l’elaboració dels aliments per tal de conservar-ne les característiques físiques, químiques o fisicoquímiques, per tal d’evitar-ne l’alteració espontània o per donar-los característiques particulars d’aspecte, gust, olor o consistència. Aquests additius són classificats en antimicrobians, antioxidants, modificants de la textura física i aromes.

additiu alimentari m.
Diccionari de les ciències ambientals
ciències dels aliments
Additiu sense poder nutritiu que s’afegeix a la massa o la superfície dels aliments, a fi de conservar-ne o millorar-ne l’aspecte, el gust, l’olor o la consistència. Els additius alimentaris s’identifiquen, en el sistema de classificació de la normativa de la Unió Europea, amb un codi format per la lletra E, que els caracteritza com a additius, seguida de tres números, que representen el tipus d’additiu: E100-E180, colorants; E200-E297, conservants; E300-E321, antioxidants; E322-E495, emulsionants i estabilitzadors; E500-E529, àcids i bases; E530-E578, antiaglomerants; E620-E637 i algunes de les sèries E-400 i E-900, edulcorants i saboritzants.
en feed additive subst.
es aditivo alimentario m.
fr additif alimentaire m.

ajuda alimentĂ ria c. nom. f.
Fonaments d’economia
economia
en food aid subst.

ajuda alimentĂ ria internacional c. nom. f.
Fonaments d’economia
economia
en foreign food aid subst.

aliment m.
Diccionari enciclopèdic de medicina
biologia
bioquĂ­mica i biologia molecular
endocrinologia i nutriciĂł
Substància que proporciona als éssers vius energia, primeres matèries per a sintetitzar la matèria viva i els composts químics indispensables per al bon funcionament o regulació dels mecanismes vitals. Les plantes verdes, i els autòtrofs en general, es fabriquen llurs propis aliments a partir de substàncies pobres en energia (aigua, diòxid de carboni, sals minerals del sòl), gràcies a l’energia captada de la llum (fotosíntesi) o de reaccions químiques (quimiosíntesi). Els animals i els altres heteròtrofs (fongs, la major part dels bacteris) obtenen els aliments de les plantes, d’animals alimentats de plantes, o de restes de tots aquests. Els aliments són, doncs, gairebé tots, d’origen biològic, composts per principis immediats, en proporcions variables segons la procedència de l’aliment: hidrats de carboni i lípids, principals fonts de l’energia; proteïnes, que forneixen els aliments plàstics de la matèria viva; i sals minerals, oligoelements i vitamines. Totes aquestes substàncies solen trobar-se ben disperses en una alta proporció d’aigua, el medi dispersiu de la matèria viva.
Sin. compl.: pĂ bul
de Nahrung
en aliment, food, pabulum
es alimento, pábulo
fr aliment, nourriture
it alimento, nutrimento

aliment m.
Diccionari de ramaderia
ramaderia
Producte natural o elaborat que proporciona als éssers vius l’energia, les primeres matèries i els composts químics indispensables per al bon funcionament del cos.
es alimento m.

aliment ad libitum c. nom. m.
Vocabulari de la psicologia del condicionament i de l’aprenentatge
Terme documentat a Garcia 1974.
en ad libitum food subst.

aliment bonificat c. nom. m.
Fonaments d’economia
economia
en bonus food subst.

aliment concentrat m.
Diccionari de ramaderia
ramaderia
Aliment per al bestiar, amb un elevat valor energètic, una digestibilitat alta i un baix contingut en fibra, que prové dels conreus, de residus industrials, etc.
es alimento concentrado m.