26 de maig de 2024
VOCABULARI FORESTAL
Cerca per:
Idioma:
Àrea temàtica:
 
Mot, fragment de mot o sintagma a cercar
cerca
Amb la col⋅laboració de
Introducció Autor Arbre de camp Fonts bibliogràfiques Figures i taules Abreviacions Edició en línia Ajuda
Fundació Torrens Ibern
Creative Commons License
 
Imprimeix
Autor

Eduard Parés i Español és enginyer forestal i llicenciat en biologia. A més, és membre de la Institució Catalana d’Història Natural i de la Institució Catalana d’Estudis Agraris, societats filials de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC).

És l’autor del Vocabulari forestal (IEC, 1990 i 1998) i del Vocabulari multilingüe dels fongs (Premi Torrens i Ibern 2009), i ha col·laborat en les dues edicions del Diccionari de la llengua catalana.

D’altra banda, ha revisat traduccions tècniques sobre la silvicultura, l’aforestació, la producció, els arbres vells i la conservació de la biodiversitat. També ha treballat en projectes, en cursos, en la divulgació del medi natural (ha elaborat diversos jocs didàctics) i, en general, en la gestió dels parcs naturals i de la natura.

Actualment, treballa al Servei de Parcs (Direcció General del Medi Natural del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya), en el qual ha estat coordinador, juntament amb Bartomeu Borràs, del llibre Parcs naturals de Catalunya (1997), de Francesc Gurri, i director del Mapa forestal de Catalunya. Com a responsable de l’estudi dels arbres monumentals de Catalunya, ha publicat Arbres monumentals de Catalunya: 18 anys de la primera protecció (2006).